The Aviation Factory en North Sea Aviation Center bundelen hun krachten in Oostende

The Aviation Factory en North Sea Aviation Center bundelen hun krachten in Oostende

The Aviation Factory, marktleider in de Benelux inzake de organisatie van luchtvervoer op maat, heeft op de luchthaven Oostende-Brugge zijn intrek genomen in de nieuwe business aviation terminal van NSAC (North Sea Aviation Center), waar VIP-, privé- en zakenvluchten worden afgehandeld. Beide bedrijven gaan nauw samenwerken.

Ons team heeft tijdens de laatste 8 maanden van 2019 meer dan 1800 zakenvluchten afgehandeld. Dat waren er heel wat meer dan de ruim 1500 privévluchten die de luchthaven in het hele jaar 2018 te verwerken kreeg”, aldus Erik Vermeersch, CEO van NSAC. “De coronacrisis laat zich echter ook voelen in het business aviation-segment. Toch nemen een aantal bedrijven nu sneller hun toevlucht tot zakenvliegtuigen voor o.a. crew-wissels op schepen, repatriëringsvluchten en het vervoer van gelegenheidswerknemers. Zodra de grenzen opnieuw opengaan, verwachten wij een snelle en stevige heropleving van het aantal privé- en zakenvluchten.”

“Onze activiteiten vanop de luchthaven van Oostende vertegenwoordigen op dit ogenblik bijna 15% van onze totale omzet”, zegt Carl Legein, CEO van The Aviation Factory. “Samen met NSAC willen we de markt van de zakenvliegtuigen in de regio verder ontwikkelen. Op onze website plaatsten wij recent een ‘private jet calculator’, waarmee potentiële klanten, nadat ze een route hebben ingeven, meteen concrete prijsvoorstellen te zien krijgen. Achterliggend zit een database met maar liefst 3360 private jets.”

North Sea Aviation Center (NSAC) is een VIP-handler van zakenjets en biedt ground handlingdiensten voor alle privé- en zakelijke vluchten tot 45,5 ton, onderhoud van toestellen, de levering van catering aan boord alsook medische keuringen voor piloten. Het toegewijde NSAC-team telt 9 medewerkers. Zij zorgen voor een gepersonaliseerde dienstverlening aan de passagiers. De business aviation terminal is een ultramodern, multifunctioneel gebouw van 857 m² met o.a. kantoorruimtes en een VIP-lounge, waar passagiers van zakenjets in alle veiligheid en discretie kunnen vertoeven in afwachting dat hun vlucht gaat vertrekken.
www.nsac.aero

The Aviation Factory is marktleider in de Benelux inzake het organiseren van luchtvervoer op maat en is tevens een trouwe gebruiker van de luchthaven Oostende-Brugge. Ook cargodochter Zeus (www.zeus.aero) is er gevestigd. The Aviation Factory organiseert vluchten voor productlanceringen en incentives, sportcharters, overheids- en congresvluchten en VIP-vluchten. In totaal gaat het jaarlijks om ruim 3000 vluchten. Bij The Aviation Factory werken zo’n 15 gespecialiseerde brokers. De hoofdzetel bevindt zich in Antwerpen. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal en sinds kort ook in Saoedi-Arabië.
www.the-aviation-factory.com

 

Contacteer ons
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Over The Aviation Factory

The Aviation Factory is marktleider in de Benelux inzake het organiseren van luchtvervoer op maat. De voorbije twee decennia groeide het bedrijf uit tot één van de belangrijkste luchtvaartbrokers in Europa. De hoofdzetel bevindt zich in Antwerpen. The Aviation Factory telt inmiddels ook vestigingen in Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Tsjechië, Koeweit en Saoedi-Arabië. Bij The Aviation Factory werken op dit ogenblik 20 brokers. Het bedrijf organiseert jaarlijks ruim 3000 vluchten voor o.a. productlanceringen, incentives, sportcharters alsook vervoer van congresgangers, overheidsfunctionarissen en VIP’s. 
www.the-aviation-factory.com

The Aviation Factory
Lindbergh Suite
Luchthavenlei 1 bus 71
2100 Antwerpen