Antwerpse luchtvaartmakelaar strijkt ook neer in Scandinavië

Antwerpse luchtvaartmakelaar strijkt ook neer in Scandinavië

The Aviation Factory en Scandinavian Broker Group bundelen krachten

The Aviation Factory, een van de toonaangevende luchtvaartmakelaars in Europa, en zijn cargodochter Zeus.aero werkten de voorbije jaren nauw samen met Scandinavian Broker Group (SBG). Vanaf 1 december 2021 gaat SBG deel uitmaken van het netwerk van The Aviation Factory.

Aanvankelijk was Scandinavian Broker Group vooral actief in het snelgroeiende segment van de op maat gemaakte high-end reizen, all-in reispakketten gelinkt aan bepaalde evenementen en vrijetijdsreizen. De Covid19-uitbraak had echter een forse impact op deze activiteiten. Hierdoor heroriënteerden zich bijna alle activiteiten van SBG in 2020 naar vrachtcharters en spoedzendingen.

The Aviation Factory had al vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Tsjechië, Saoedi-Arabië, Koeweit en Dubai. Vanuit de nieuwe vestiging van The Aviation Factory op de luchthaven van Stockholm Arlanda zullen activiteiten ontplooid worden die gericht zijn op passagiers- en vrachtvluchten vanuit Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken.

"Nu Andreas Gunnarsson, Håkan Nilsson, Henrik Hörlin en Martin Jonsson ons team vervoegen, krijgen we met één klap meer dan een eeuw luchtvaartexpertise bij", zegt Carl Legein, CEO van The Aviation Factory. “Onze expansiestrategie is gebaseerd op twee belangrijke principes: ten eerste het vinden van de juiste partner en ten tweede moet onze aanpak duidelijke toegevoegde waarde toevoegen in de regio. The Aviation Factory wil altijd dé referentie zijn in de regio’s waar het bedrijf actief is.”

Stijgende vraag
De voorbije twee decennia is The Aviation Factory uitgegroeid tot marktleider in de Benelux en een van de toonaangevende luchtvaartmakelaars in Europa. Het bedrijf organiseert meer dan 3.500 vluchten per jaar voor productlanceringen, incentives, sportcharters, vervoer voor congresgangers, overheidsfunctionarissen en VIP's. “Tijdens de coronapandemie heeft The Aviation Factory zichzelf heruitgevonden. We werden een belangrijke speler inzake dringende crewwissels voor schepen, repatriëring van gestrande passagiers en andere essentiële vluchten”, aldus Legein. “Hoewel de passagiersmarkt zich nog niet volledig heeft hersteld van de 50 tot 75 procent daling van het aantal stoelen, is de vraag naar op maat gemaakte vluchten over het algemeen met zo’n 40 procent gestegen. Hierdoor gaan zowel The Aviation Factory als Zeus.aero hun beste jaar ooit tegemoet qua omzet, aantal vluchten en nieuwe klanten.”

The Aviation Factory is opgericht in 2000. Deze specialist in luchtvervoer op maat heeft momenteel 20 makelaars in dienst. In 2018 richtte The Aviation Factory Zeus.aero op, dat dag in dag uit veilige, tijdkritische deur-tot-deur luchtvrachtlevering naar waar dan ook ter wereld aanbiedt. De coronapandemie en de daarbij gepaard gaande vraag naar extra capaciteit voor het leveren van medische materialen resulteerden in een droomstart voor het bedrijf.
www.the-aviation-factory.com

Contacteer ons
Force3 - PR & Communication
Force3 - PR & Communication
Over The Aviation Factory

The Aviation Factory is marktleider in de Benelux inzake het organiseren van luchtvervoer op maat. De voorbije twee decennia groeide het bedrijf uit tot één van de belangrijkste luchtvaartbrokers in Europa. De hoofdzetel bevindt zich in Antwerpen. The Aviation Factory telt inmiddels ook vestigingen in Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Tsjechië, Koeweit en Saoedi-Arabië. Bij The Aviation Factory werken op dit ogenblik 20 brokers. Het bedrijf organiseert jaarlijks ruim 3000 vluchten voor o.a. productlanceringen, incentives, sportcharters alsook vervoer van congresgangers, overheidsfunctionarissen en VIP’s. 
www.the-aviation-factory.com

The Aviation Factory
Lindbergh Suite
Luchthavenlei 1 bus 71
2100 Antwerpen